Angst

Hvad er angst ?

Angst kan være enormt hæmmende for ens hverdag og trivsel. Det kan være den stopklods, der gør det vanskeligt at udføre selv de simpleste opgaver, og så stjæler angsten også både fokus, energi og overskud. Mange, der lider af angst, oplever en konstant følelse af uro og bekymring, der kan påvirke både privatlivet, arbejdslivet og de sociale relationer. Angst kan gøre det svært at koncentrere sig, hvilket kan påvirke præstationen på arbejdet eller i studierne, og det kan også medføre isolering fra venner og familie, da mange undgår sociale situationer, der kan udløse angst.

Angsten skal være der. Det er naturen selv, der har plantet den i os – som en forsvarsmekanisme, der forbereder os på kamp eller flugt, når omstændighederne kræver det. Men hvis udløseren til den mekanisme får sat sig fast, så vil angsten boble op i utide. Ja, i værste tilfælde mere eller mindre hele tiden. For mange mennesker er det svært at identificere præcis, hvad der udløser angsten, hvilket kan føre til yderligere frustration og magtesløshed.

Med et psykoterapeutisk forløb hos mig vil vi sammen finde ud af, hvad det er, der udløser utidig angst hos dig – hvad end vi taler om panikangst eller generaliseret angst. Og når årsagen er identificeret, vil vi sammen gå ind i en proces, hvor vi får bugt med og konfronteret det angstfremkaldende i din hverdag. Resultatet er et liv, hvor du bliver sat fri af angstens lænker og selv genvinder kontrollen. Terapien er en tryg og støttende proces, hvor du gradvist vil lære at håndtere angsten på en mere konstruktiv måde.

 

Hvis du har angst: Et typisk forløb hos mig

Hvis du har angst, og starter i et psykoterapeutisk forløb hos mig, så kommer vi til at følge et mere eller mindre fast forløb. Præcist hvordan det kommer til at se ud afhænger af dig – dine udfordringer og dine behov.

Som det første skal vi forsøge at afdække hvad det er der er ophav til den utidige angst i dig.

Overraskende sjældent er det noget, der står tydeligt og klart for den person, der lider af angst. Du vil måske selv have nogle forslag, alt afhængigt af hvor systematisk du oplever angsten. Måske ved du det slet ikke. Uanset dit udgangspunkt vil du som oftest opleve at blive klogere på dig selv i dette trin i processen.

Når vi har identificeret problemet vil vi arbejde på at fjerne det angstfremkaldende fra de pågældende situationer. Her er kognitiv adfærdsterapi og trinvis eksponering i centrum for min kliniske metode.

Resultatet af angst-behandlingen hos mig er en tilværelse, hvor du både vil opleve markant mindre angst såvel som et betydeligt større mod til at kontrollere din egen adfærd i mødet med angsten.

 

Kontakt mig

Skal jeg hjælpe dig med at behandle din angst, så du kan genvinde kontrollen over dit eget liv?

Så vil jeg meget gerne høre fra dig. Kontakt mig på tlf.: 28 43 50 80, eller ved at udfylde kontaktformularen her på siden. Du kan også booke en tid hos mig direkte her.

angst - Tina Løvgreen - MSP 0442 - Angst

Book tid

Book tid til en session hos mig

Sådan arbejder jeg

Jeg har altid fokus på dig og dine oplevelser, når vi arbejder med angst. Samtalerne vil dreje sig om at forstå din måde at se verden på, og hvordan angsten påvirker din hverdag. Mit mål er at skabe en tryg ramme, hvor du føler dig set, hørt og forstået, mens vi sammen udforsker de udfordringer, du står overfor.

Behandlingen af angst handler også om, hvordan vi bedst kan støtte dig i at opbygge en robust og balanceret hverdag, hvor angsten ikke længere styrer dit liv. Gennem samtalerne vil vi undersøge de situationer i din dagligdag, hvor angsten ofte opstår, og hvordan disse påvirker dine tanker, følelser og handlinger.

I vores samtaler kan vi blandt andet komme til at tale om konkrete episoder, hvor angsten har været særlig udfordrende, og hvordan du oplever disse situationer. Vi vil også se på, hvordan dine relationer, både personlige og professionelle, påvirkes af angsten, og hvordan vi kan arbejde på at forbedre disse områder.

Jeg lægger stor vægt på at forstå dig på en empatisk og ikke-dømmende måde. Det kræver mod og ansvar at søge hjælp til at tackle angst, og jeg anerkender, hvor sårbart det kan være at åbne op om dine vanskeligheder. Min opgave som terapeut er at skabe et trygt rum, hvor der er plads til ærlighed, sårbarhed og alle slags følelser.

Jeg arbejder ud fra en anerkendende og ressourcefokuseret tilgang. Det betyder, at vi sammen identificerer de områder i dit liv, der allerede fungerer godt, og bygger videre på disse styrker. Ved at fokusere på dine ressourcer kan vi overføre det, der fungerer, til de områder, hvor angsten er mest til stede, så du kan opnå større balance og trivsel i din hverdag.

Nogle af de temaer vi kan arbejde med er  

Angst kan manifestere sig på mange forskellige måder, og der er en række temaer, som vi kan arbejde med i terapi, når det handler om at håndtere og forstå angst. For at kunne hjælpe dig bedst muligt, fokuserer vi på de specifikke udfordringer, der er relevante for din situation.

Nogle af de temaer, jeg kan hjælpe med er:

  • Præstationsangst
  • Social angst
  • Panikangst
  • Generaliseret angst
  • Fobier
  • Angst for forandring
  • Søvnbesvær relateret til angst
  • Angst for at miste kontrol

Disse temaer danner grundlaget for vores arbejde i terapien, og vi tilpasser forløbet efter dine behov og udfordringer.

 

Tryghed ved terapeut

Når du arbejder med angst, er det afgørende at føle sig tryg og forstået af sin terapeut. Trygheden i terapien skaber det nødvendige fundament for, at du kan udforske og konfrontere dine følelser og tanker i et sikkert rum.

Som terapeut er min primære opgave at skabe et miljø, hvor du føler dig set, hørt og respekteret. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved at dele dine inderste tanker og følelser uden frygt for at blive dømt eller misforstået. Vi arbejder sammen i et tempo, der passer dig, og jeg sikrer, at du altid har kontrol over, hvordan vi bevæger os gennem terapien.

Ofte stillede spørgsmål

Kan en terapeut hjælpe med angst?

Ja, en terapeut kan hjælpe med at behandle angst ved at tilbyde professionelle teknikker og støtte, der er tilpasset din situation. Gennem samtaleterapi kan du lære at forstå, hvad der udløser din angst, og hvordan du bedst håndterer den. Målet er at reducere angstsymptomerne og øge din livskvalitet.

Antallet af terapisessioner, du har brug for, varierer afhængigt af din individuelle situation og den type angst, du oplever. Nogle oplever betydelige forbedringer efter få aftaler, mens andre kan have brug for et længerevarende forløb . Typisk vil vi evaluere dine fremskridt løbende og justere antallet af sessioner i overensstemmelse hermed. Det vigtigste er, at terapien foregår i et tempo, der passer dig, og som hjælper dig med gradvist at overvinde din angst.

Prisen for terapi til behandling af angst er 900 kr for en 60-minutters session og 1200 kr for en 90-minutters session. Terapi kan være en afgørende faktor, og det er vigtigt at se det som en langsigtet investering i dit mentale og følelsesmæssige velbefindende. Mange vælger at kombinere længere og kortere sessioner, afhængigt af deres behov og fremskridt.

Inden du starter i et forløb, vil vi holde en indledende samtale for at forventningafstemme, og ligge en plan.